Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ινοαδένωμα και θεραπεία HIFU


«Το ινοαδένωμα είναι ένας καλοήθης όγκος του μαστού. Δεν εξελίσσεται σε καρκίνο και δεν αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Εμφανίζεται ως ένα ψηλαφητό μόρφωμα, ευκίνητο, που μπορεί να γίνει πιο έντονα ψηλαφητό ίσως και επώδυνο όταν ο μαστός είναι πρησμένος πριν την περίοδο.  Αποτελεί πολύ συχνό εύρημα είτε με την αυτοεξέταση είτε τυχαία με τον προληπτικό υπερηχογραφικό έλεγχο.

Η παρουσία πολλών ινοαδενωμάτων στον έναν ή και στους δύο μαστούς δεν είναι σπάνια. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από μερικά χιλιοστά μέχρι και 3 εκατοστά και τότε ονομάζεται απλό ινοαδένωμα. Κάποιες φορές μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να περάσει τα 5 εκατοστά και τότε ονομάζεται γιγάντιο ινοαδένωμα. Τα ινοαδενώματα αυτά συνήθως δημιουργούνται στην εφηβεία γι’αυτό και ονομάζονται νεανικά ινοαδενώματα. Η δημιουργία τους οφείλεται στην ευαισθησία του μαστού στα αυξημένα ορμονικά επίπεδα.

hifumedgr@gmail.com
Το ινοαδένωμα αυξάνεται ελαφρά σε μέγεθος πριν την περίοδο και αρκετά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σπάνια μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες ηλικίας πάνω από 40 ετών…

Το ινοαδένωμα συνήθως γίνεται αντιληπτό με την αυτοψηλάφηση. Μπορεί όμως να αποτελεί και τυχαίο εύρημα σε έναν προληπτικό έλεγχο…

Θεραπεία και παρακολούθηση των ινοαδενωμάτων. Τα ινοαδενώματα που είναι μικρά σε μέγεθος (μικρότερα από 2 εκατοστά) τα παρακολουθούμε για 4 εξάμηνα με υπέρηχο και κλινική εξέταση ακόμα και όταν η κυτταρολογική εξέταση έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κακοήθεια. Εάν δεν αλλάζουν σε μέγεθος, σχήμα και υφή σταματάμε την εντατική παρακολούθηση. Εάν αυξάνονται σε μέγεθος, τα αφαιρούμε χειρουργικά.» (Νατάσα Παζαϊτη MD, ειδική χειρουργός μαστού)

Ο ρόλος της Θεραπείας HIFU

Η μέθοδος HIFU είναι μια εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση των ινοαδενωμάτων για γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο. Είναι 100% μη επεμβατική, χωρίς τομές και απώλεια αίματος, χωρίς κίνδυνο μόλυνσης και στρες του χειρουργείου. Δεν οδηγεί σε παραμόρφωση του στήθους και δεν αλλάζει η ποιότητα  ζωής της γυναίκας.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε στο επίσημο σάιτ μας HURSAMED.  

Εμείς θα παραμείνουμε εδώ για να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα σχετικά με την θεραπεία HIFU. Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γράψτε το email Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Διαβάστε επίσης:


Ινομύωμα και η θεραπεία HIFU
Εστιασμένος υπέρηχος
σύντομο ιστορικό
Ιατρικός Τουρισμός
στην Βουλγαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου