Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

500 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία HIFU στο Πλέβεν


Η πηγή μας: DarikNews

Από τότε που άνοιξε το HIFU Κέντρο στο νοσοκομείο «Αγία Μαρίνα» στο Πλέβεν, Βουλγαρίας, για μία πενταετία συνολικά 500 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με εστιασμένο υπέρηχο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 394 ήταν με ινομυώματα μήτρας, 26 με ινοαδένωμα μαστού, 50 ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος (HIFU σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία), 7 άτομα με καρκίνο του ήπατος, 5 άτομα με καρκίνο του νεφρού, 5 με καρκίνο του μαστού και 5 ασθενείς με σάρκωμα μαλακών μορίων. Κατά τη διάρκεια αυτή, ασθενείς από 14 και πάνω χώρες έχουν υποβληθεί σε θεραπεία στο HIFU Κέντρο: από Γερμανία, Ελλάδα, Πολωνία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία κ.λ.π.

Η ιατρική ομάδα είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τα έξι HIFU μωρά που η σύλληψή τους έγινε αφού οι μαμάδες τους υποβλήθηκαν σε θεραπεία HIFU για ινομυώματα μήτρας. Όταν η παρουσία ινομυωμάτων είναι η μόνη αιτία της υπογονιμότητας, μετά την απομάκρυνση τους μπορεί να προκύψει εγκυμοσύνη.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί από το νοσοκομείο «Αγία Μαρίνα» συνδυάζουν την θεραπεία HIFU με άλλες λιγότερο επεμβατικές μεθόδους για καλύτερα αποτελέσματα, όπως λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική. Σε ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος σε προχωρημένο και μη χειρουργήσιμο στάδιο η θεραπεία HIFU σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία μειώνει τον πόνο, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και αυξάνει το χρόνο επιβίωσής τους.

Μέλη της ομάδας του HIFU Κέντρο Βουλγαρίας έχουν δημοσιεύσει 7 επιστημονικά άρθρα σε μεγάλα διεθνή περιοδικά. Επίσης συμμετέχουν σε τρία διεθνή προγράμματα και έχουν πάρει μέρος σε περισσότερα από δέκα διεθνή επιστημονικά φόρουμ ως λέκτορες στη Γερμανία, Ουγγαρία, Κίνα, Ισπανία, Ιταλία, Ταϊβάν και άλλες χώρες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα σχετικά με την θεραπεία HIFU. Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γραφτείτε στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.


Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου