Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Καρκίνος του ήπατος και θεραπεία HIFU


Ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (ΗΚΚ)

Ο καρκίνος του ήπατος είναι μια σοβαρή ασθένεια που δυστυχώς συμβαίνει αρκετά συχνά. Αν και μπορεί να είναι πρωτοπαθής, στις περισσότερες περιπτώσεις ο καρκίνος του ήπατος είναι δευτεροπαθής. Στην περίπτωση αυτή τα κύτταρα παθαίνουν κακοήθη βλάβη σε άλλο σημείο του σώματος και έπειτα μεταφέρονται μέσω του αίματος στο ήπαρ και ο καρκίνος του ήπατος ονομάζεται μετασταστικός. Ο καρκίνος του ήπατος  σχηματίζεται συνήθως ως αποτέλεσμα όγκου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του μαστού.

Τα συμπτώματα που δείχνουν καρκίνο του ήπατος είναι: ίκτερος, πόνος δεξιά κάτω από τα πλευρά, απώλεια βάρους, μειωμένη όρεξη, πυρετός, ναυτία και εμετούς, γενική αδυναμία και κόπωση, διόγκωση του ήπατος και πρήξιμο της κοιλιάς.

Γενικώς, ο καρκίνος του ήπατος αντιμετωπίζεται δύσκολα. Η συμβατική ιατρική χρησιμοποιεί τις ακόλουθες μεθόδους: χειρουργική επέμβαση εάν ο όγκος είναι σχετικά μικρός και εντοπίζεται στον ένα λοβό του ήπατος, χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, ανοσοθεραπεία, μεταμόσχευση ήπατος.

Η θεραπεία HIFU παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου του ήπατος. Η HIFU έχει εγκριθεί για αντιμετώπιση του καρκίνου του ήπατος σε Κίνα, Ευρώπη, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κούβα, και έχει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που έχουν θεραπευθεί μέχρι σήμερα. Αυτές οι διαδικασίες έχουν γίνει με HIFU ως ανεξάρτητη θεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Θεραπεία HIFU έχει αποδείξει ότι επιτυγχάνει έλεγχο του καρκίνου σε σύντομο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Το ποσοστό τις επιπλοκές είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με αυτό των αναγνωρισμένων θεραπειών.

Εντελώς μη επεμβατική, χωρίς τομές και ουλές, χωρίς καμία απώλεια αίματος και μολύνσεις, μη ιονίζουσα, η HIFU είναι αποτελεσματική και ασφαλής με ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για την επιβίωση. 


Στην Ευρώπη η θεραπεία HIFU εφαρμόζεται επιτυχώς στο Churchil Hospital, Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στη Ρουμανία και το πιο κοντινό HIFU κέντρο βρίσκεται στη Βουλγαρία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: HURSAMED

Η εταιρεία HURSAMED ασχολείται με Ιατρικό Τουρισμό και είναι επίσημος εκπρόσωπος της HIFU Κλινική Βουλγαρίας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπάρχει εξειδικευμένο πρόσωπο που θα απαντήσει  στις  ερωτήσεις σας και θα φροντίσει όλα τα σχετικά με τη θεραπεία σας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να Σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα της θεραπείας HIFU. Για να μην χάσετε ούτε ένα άρθρο γράψτε το email Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου