Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Θεραπεία HIFU! Καλωσήρθατε!


Καλωσήρθατε στο καινούργιο μας Blog!
ΗIFU – High Intensity Focused Ultrasound και σημαίνει:

Εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης

Είναι μια νέα επαναστατική θεραπεία η οποία είναι 100% μη-επεμβατική και εφαρμόζεται σε καρκινικές και μη καρκινικές παθήσεις. Είναι μια θεραπεία χωρίς συμβατική χειρουργική επέμβαση - δεν υπάρχουν τομές, καμία απώλεια αίματος, ελάχιστος κίνδυνος μόλυνσης,  έλλειψη του στρες του χειρουργείου, εντελώς ακίνδυνη και αποτελεί γρήγορη ανάρρωση.

Η βελτιστοποίηση της θεραπείας του καρκίνου εξακολουθεί να αποτελεί μείζον θέμα ενδιαφέροντος. Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν στρέψει το ενδιαφέρον σε λιγότερο επεμβατικές θεραπείες.

Όταν μιλάμε για μη επεμβατική ιατρική ο υπέρηχος λαμβάνει την πρώτη γραμμή.

Ο υπέρηχος είναι μια μηχανική δύναμη. Ουσιαστικά είναι μια δύναμη που δρα πάνω σε έναν ιστό με εγκάρσια κίνηση. Μπορεί να ρυθμίζεται, οπότε μπορούμε να αλλάξουμε την ένταση, τη συχνότητα, τη διάρκεια, τους παλμούς του υπέρηχου και να δημιουργήσουμε  τα πάντα.  Και… επίσης είναι μία δύναμη η οποία μπορεί να καταστρέφει παθολογικά κύτταρα, να απαλύνει πόνο και να γιατρεύει.

Η χρήση του υπέρηχου μοιάζει με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον μεγεθυντικό φακό για να συγκεντρώσουμε την ηλιακή ακτινοβολία σε συγκεκριμένο σημείο

«Ο υπέρηχος αποτελείται από ακουστικά κύματα. Αν αυξήσουμε την ένταση και την πίεση των κυμάτων μπορούμε να έχουμε βιολογικές επιδράσεις στους ιστούς.» - λέει η Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ραδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης.

Η μέθοδος HIFU χρησιμοποιείται ευρέως σε κορυφαία κλινικά κέντρα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο σκοπός του Blog μας είναι να Σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα πάντα για αυτή τη θεραπεία, πώς λειτουργεί, σε ποιές ασθένειες εφαρμόζεται, και σε ποιές χώρες είναι διαθέσιμη. Για να μην χάσετε ούτε ένα άρθρο παρακαλώ γράψτε το email  Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Από την ομάδα της HURSAMED

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου